Blog > Komentarze do wpisu

Fasolka szparagowa w pomidorowym sosie

Proponuję dzisiaj szybkie i nieskomplikowane danie na lekki obiad (lub warzywo do obiadu). 

Składniki:

- fasolka szparagowa zielona mrożona (oczywiście może być biała i w sezonie świeża),
- trochę groszku mrożonego,
- sok pomidorowy,
- kilka pieczarek,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz, ew. cukier,
- kawałek masła.

Wykonanie:

Zagotować wodę, osolić, wrzucić mrożoną fasolkę, gotować aż będzie praktycznie miękka. Odcedzić.
Rozpuścić w garnku (może być ten po gotowaniu fasolki) masło, wrzucić fasolkę, zalać sokiem pomidorowym tak by fasola była przykryta. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, groszek i pokrojone w kawałki pieczarki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie posolić.
Potrawa świetna jako samodzielne danie :-)

Smacznego!!!

piątek, 07 maja 2010, e_d_y_s_q_a

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/05/07 20:32:58
takie proste dania czasami są najlepsze :)
-
2010/05/07 23:04:29
To taka fasolka na styl grecki :) Uwielbiam ją :)

Pozdrawiam
-
2010/05/08 16:55:26
Ja teraz też :-)
Mój e-mail: e_d_y_s_q_a@gazeta.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie zdjęcia są moją własnością, nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Skopiuj CSS