Menu

Co na wege obiad?

Zapraszam do zdrowej, zielonej, wegańskiej kuchni.

Fasolka szparagowa w pomidorowym sosie

e_d_y_s_q_a

Proponuję dzisiaj szybkie i nieskomplikowane danie na lekki obiad (lub warzywo do obiadu). 

Składniki:

- fasolka szparagowa zielona mrożona (oczywiście może być biała i w sezonie świeża),
- trochę groszku mrożonego,
- sok pomidorowy,
- kilka pieczarek,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz, ew. cukier,
- kawałek masła.

Wykonanie:

Zagotować wodę, osolić, wrzucić mrożoną fasolkę, gotować aż będzie praktycznie miękka. Odcedzić.
Rozpuścić w garnku (może być ten po gotowaniu fasolki) masło, wrzucić fasolkę, zalać sokiem pomidorowym tak by fasola była przykryta. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, groszek i pokrojone w kawałki pieczarki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie posolić.
Potrawa świetna jako samodzielne danie :-)

Smacznego!!!

Komentarze (3)

Dodaj komentarz
  • mydelicious

    takie proste dania czasami są najlepsze :)

  • kasiaaaa24

    To taka fasolka na styl grecki :) Uwielbiam ją :)

    Pozdrawiam

  • e_d_y_s_q_a

    Ja teraz też :-)

© Co na wege obiad?
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci